Home Uncategorized Keukenhof voor een geweldige dag

Keukenhof voor een geweldige dag

815
0
DELEN
keukenhof

Keukenhof is een prachtig park als je van tuinieren houdt . Zeker als je zelf op zoek bent naar inspiratie voor in je eigen tuin, dan is het bezoeken van dit park absoluut een aanrader. Keukenhof heeft een prachtige historie. Zo  bestond het kasteel al in de 15e eeuw. In 1641 werd het kasteel namelijk gebouwd, met een landschap van meer dan 200 hectare.

Later zou dit prachtige kasteel met het enorme landschap een prachtige tentoonstelling worden van ellerlei prachtige planten. De eerste keer dat het park open ging was in 1950, 236.000 mensen bezochten het park toen al. Er komen bijvoorbeeld ook veel toeristen omdat het een typisch Hollandse plek is. In het park kan je enorm veel prachtige bloemen zien. Het is dan ook wel het mooiste lentepark ter wereld.  Gemiddeld gezien komen er per jaar maar liefst 1 miljoen mensen naar het park toe. Hierboven vertelde ik al dat het een typisch Hollands park is en dat het daarom enorm veel buitenlandse toeristen aantrekt.

Dat het park enorm veel buitenlandse toeristen aantrekt, dat blijkt ook uit de cijfers. Jaarlijks komen er namelijk mensen uit meer dan 100 landen. Dit laat toch wel zien hoe ontzettend geliefd het park is. In het park vind je maar liefst 7 miljoen bloembollen. Dit is natuurlijk enorm veel en je zult je er dan ook niet snel vervelen. Verder zijn er in het park veel mooie bloemenshows. Dit zorgt voor veel inspiratie en motivatie bij mensen die van tuinieren houden. Wanneer je al een tijdje opzoek bent naar nieuwe soorten planten, dan zal je deze in het park gegarandeerd vinden.

Dat het park enorm groot is, dat blijkt ook uit het aantal hofleveranciers dat het park heeft, dit zijn er namelijk bijna 100. Omdat dit er zoveel zijn is het dus mogelijk om het park te voorzien van prachtige bolgewassen. Het park heeft enorm veel soorten bloemen omdat er dus zoveel verschillende leveranciers zijn. Hierdoor is er voor iedere bezoeker wel wat moois te zien. De bloemen en bollen zijn er in allerlei verschillende soorten en groten. Omdat het park zo groot is, heeft het ook regelmatig nieuwe werknemers nodig. Als je gek bent op tuinieren en op bloemen dan zou het dus een erg leuk kunnen zijn om hier te werken. Je komt namelijk in een van ’s werelds mooiste omgevingen te werken, dit is echt een aanrader.