Home Uncategorized Tips voor tuinieren in Juli

Tips voor tuinieren in Juli

746
0
DELEN
julius krechting toptuinen

Juli is bijna elk jaar het hart van de zomer. Juli is ook een maand waar het weer extreme vormen aanneemt. Sommige dagen worden gekenmerkt door extreme hitte, terwijl anderen juist vol zijn met heftige regenbuien en onweer.

Dit betekent dat je soms extra aandacht moet besteden aan jouw tuin. Naast de normale activiteiten zijn er ook een paar speciale dingen waar je op moet letten tijdens het tuinieren in Juli.

Gazon en grasmat maaien
Door de warme en vochtige dagen van Juli, kan het gazon extreem hard groeien. Het is dan ook aan te raden om minimaal twee keer per week het gazon te maaien.

Is het extreem warm of schijnt er een felle zon? Dan is het aan te raden om tot de avond te wachten voordat je begint met maaien. Omdat de zon zoveel kracht heeft is het slim om het gras minder kort te maaien. Je kan de maaihoogte afstellen op de grasmaaier zelf. Als je het gazon te kort maait heb je de kans dat het doodgaat aan de zon door uitdroging.

Gebruik je kunstmest op je gazon, strooi dit dan alleen op dagen waarop het gaat regenen. Op warme dagen heeft kunstmest weinig effect.

Gewassen verbouwen in Juli

Alhoewel het al wat later in het jaar is qua zaaiseizoen, zijn er nog wel een aantal gewassen die je nu kan planten. Vaak gaat het hierbij om snel groeiende planten die vorst bestendig zijn.

Goede voorbeelden hiervan zijn:

− Pastinaak
− Kropsla
− Peterselie
− Struikbonen
− Spinazie
− Rode biet
− Winterprei
− Herfstandijvie

Heb je druiven in jouw tuin, dan zijn deze nu toe aan een zomersnoei. Je hoeft ze nog niet af te halen maar ze verlangen wel wat onderhoud.

Bloemen planten in Juli

Naast gewassen zijn er natuurlijk ook gewoon bloemen die je kan planten in Juli. Zo kan je de bloembollen van de Colchicum gewoon planten in Juli. Plant ze ongeveer op 10 centimeter diepte.

Als je ze in Juli plant komen ze hetzelfde jaar vanaf september tot november in de bloei. Mocht je bloemen hebben die zijn uitgebloeid, dan kan je deze het beste opruimen en bijwerken.