Home Uncategorized Tips voor tuinieren in juni

Tips voor tuinieren in juni

581
0
DELEN
julius krechting toptuin

Juni is een belangrijke maand in de wereld van tuinieren. Tuinieren in juni wordt namelijk gezien als een periode waarin we overgaan van lente naar de zomer, vooral bij warme jaren. De planten hebben nu goed kunnen bloeien en hebben dus onderhoudt nodig om in de zomer zich verder te kunnen ontwikkelen.

Daarnaast breekt nu het seizoen aan voor een aantal nieuwe planten. Juni wordt dan ook gekenmerkt door het vele werken in, en het extra onderhoudt van jouw tuin.

Werk je huidige tuin bij tijdens het tuinieren in juni

Als je de voorgaande maanden goed voor jouw tuin hebt gezorgd, zal deze in juni al mooi in bloei staan. Vooral de Fuchsia’s, Geraniums en Cosmo’s zullen goed in bloei staan. Om er voor te zorgen dat deze planten goed door kunnen groeien en bloeien in de aankomende maanden, is het belangrijk dat je deze bij gaat werken.

In het geval van deze planten moet je ze bijknippen. Dit betekent dat je de uitgebloeide en volle bloemen eruit haalt zodat nieuwe bloemen de kans krijgen om door te groeien. Hierdoor wordt de levensduur van deze planten vele malen langer.

Ook Chrysanthemums moeten worden bijgeknipt. Door ze op tactische plaatsen bij te knippen en de uitgebloeide stukken er uit te halen weet je zeker dat deze in de aankomende maanden mooi rond kunnen bloeien. Hierdoor krijg je het gewenste uiterlijk zoals je dat bij andere Chrysanthemums ziet.

Misschien heb je wel wat planten die in de afgelopen maand echt uit de grond zijn geschoten en nu redelijk lang zijn. Om er voor te zorgen dat deze planten stevig blijven staan en kunnen doorgroeien kan het slim zijn om ze vast te zetten aan een stokje. Het grote voordeel hiervan is dat ze niet zo snel kapot gaan door de wind.

Plant nieuwe planten in juni

Tuinieren in juni wordt ook gekenmerkt door het planten van nieuwe planten en gewassen. In juni gaat dit vooral om meerjarige flora. Denk bijvoorbeeld aan het planten van fruitbomen zoals appelbomen of perenbomen. Alhoewel het al wat later is, kan je in juni ook nog steeds tomaten planten.

Wil jij jouw tuin wat meer kleur geven, dan is juni perfect om lavendel te planten. Deze kleurrijke paarse plant geeft jouw tuin niet alleen meer kleur, ook zorgt het voor een prettige geurige omgeving die ideaal is voor de fauna.