Home Uncategorized Tips voor tuinieren in mei

Tips voor tuinieren in mei

649
0
DELEN
toptuinen

Tuinieren in mei is heel belangrijk. Daarom geef ik je aan het eind van deze maand een aantal tips voor komend jaar.

Het is namelijk een maand waarin heel veel gebeurt en kan gebeuren in jouw tuin. Alles begint te bloeien, de natuur is in volle gang. Toch kan het weer nog veel gekke dingen doen. Het is dan ook slim om je goed in te lezen, zodat je voorbereid de tuin in kan gaan. Om er voor te zorgen dat jij helemaal klaar bent hiervoor hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Plant de juiste gewassen

Ben jij iemand die graag groenten en fruit verbouwt in eigen tuin, dan is tuinieren in mei helemaal voor jou. Deze maand is namelijk perfect om pompoenen, courgettes, komkommers en augurken te planten. Het gemiddelde weertype en het feit dat het warmer wordt zorgt ervoor dat deze planten nu geplant kunnen worden. Is het halverwege mei of later? Dan kan je er ook aan gaan denken om tomaten, paprika’s en pepers te verbouwen.

Let op het weer

Als er iets onbetrouwbaar is in mei, dan is het het weer wel. Tuinieren in Mei kan dan ook veel uitdagingen meebrengen. Het kan zowel boven de 30 graden Celsius komen, maar het kan ook gaan vriezen. Beide gevallen hebben natuurlijk grote invloed op jouw tuin. Wordt het warm? Vergeet dan niet de waterhongerige planten extra water door de dag heen te geven.

Belangrijker is echter rekening houden met vorst. Het kan prima voorkomen dat het vriest in mei. Vooral op heldere dagen kan het in de nacht gaan vriezen. Heb jij jonge planten of stekjes, vergeet deze dan niet goed af te dekken. Op die manier hebben ze de grootste kans om de vorst te overleven.

Let op activiteit in je tuin

Tuinieren in mei wordt vooral gekenmerkt door een ongekende activiteit in jouw tuin. Alle planten beginnen spontaan met groeien. Let goed op jouw tuin en controleer of er ongewenste planten groeien, of bijvoorbeeld uitzaaiingen van huidige planten omhoog komen. In deze gevallen moet je deze zo snel mogelijk weghalen zodat de belangrijke planten genoeg ruimte en voedsel hebben om te groeien. Daarnaast krijg je hierdoor een veel nettere tuin.

Daarnaast moet je opletten dat er geen ongedierte in de tuin komt. Vooral slakken worden erg actief in mei. Heb je hier last van, dan kan je deze verwijderen met bijvoorbeeld een diervriendelijke slakkenval.

Volg en like ons!