Home Uncategorized Tuinieren in Augustus

Tuinieren in Augustus

863
0
DELEN
tuin augustus

Eigenlijk kan je elke maand van het jaar wel iets in de tuin doen, maar vooral de warme maanden zijn de drukste maanden. Dit geld ook voor tuinieren in Augustus. Augustus begeeft zich qua kalendermaand al redelijk aan het einde van de zomer, maar heeft nog vaak erg warme dagen. Toch kan het zijn dat tuinieren in Augustus gekenmerkt wordt door veel regen, dit is per jaar anders.

Vooral als het warm is, heeft jouw tuin wat extra aandacht en verzorging nodig. De planten gebruiken namelijk veel meer water, en het water in de tuin verdampt ook sneller. Let daarom op dat alle flora genoeg water heeft en waar nodig schaduw aanwezig is.

Gazon en Grasmat onderhouden in Augustus

Heb jij een mooie grasmat in de tuin liggen, en wil je deze ook in de maand Augustus gezond en groen houden? Dan vraagt dit vaak extra inspanning. Vooral in de extreem warme temperaturen waar deze maand bekend om staat, heeft de grasmat het nogal zwaar. Het belangrijkste is dat de grasmat genoeg water heeft, door het grote oppervlakte verbruikt het namelijk veel water. Je kan het water het beste vroeg in de ochtend of rond de avond sproeien, midden op de dag verdampt het voordat het opgenomen kan worden.

Daarnaast is het belangrijk om deze maand het gras te verticuteren. Dit moet twee keer per jaar gebeuren, één keer in Maart en één keer in Augustus. Hierdoor verwijder je al het mos en de ontstane viltlaag, zodat het gras weer vrij bij de zuurstof kan. Doe je dit niet, dan wordt het gras al snel geel.

Coniferen snoeien in Augustus

Het warme weer gecombineerd met natte dagen maakt het ideaal weer voor een conifeer om te groeien. Het is dan ook aan te raden om deze twee keer in Augustus te snoeien. Snoei dan wel op bewolkte dagen, zodat de haag niet dood brand in de zon.

Let er op tijdens het snoeien dat je de haag lichtelijk schuin snoeit. Dit wil zeggen dat de bovenkant iets wat smaller is. Omdat de zon zo hoog staat dit seizoen krijgt de onderkant niet altijd evenveel zon. Door het schuin te snoeien kan ook de onderkant wat zon meepakken, en zal de haag mooi en even groeien.

Moestuin in Augustus

Tuinieren in Augustus in de moestuin staat in het teken van oogsten. Veel van de gewassen die je geplant hebt het afgelopen jaar zijn nu volgroeit en zijn klaar om geplukt te worden. Denk hierbij aan komkommers, courgettes en aubergines.

Heb je vruchten, dan kan je in Augustus bijna alle vormen van bessen plukken. Denk hierbij aan bramen, bosbessen, frambozen, perziken, pruimen, en natuurlijk aardbeien. Het ligt aan de specifieke aardbei of deze in Augustus nog goed is, dit is namelijk het einde van het seizoen.

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben.

Groet,

Julius Krechting